Kruka No. 42 Kruka No. 42 Kruka No. 42

BORTOM BETONG!

Efter att ha varit besatta av betong sedan 1984 utforskar vi nu andra material. Hur vacker betong än är så är den svår att återvinna och att återanvända. Aluminium, järn och gummi kan återvinnas och komma till nytta igen. Tyngden i dessa material gör att objekten kan anpassas för att öka skydd och säkerhet på publika platser. Under 2018 kommer vi att erbjuda ett antal av våra mest uppskattade objekt i några av dessa material. Vi har valt att först fokusera på krukor, bord, bänkar och piedestaler för utomhusmiljö.

Först ut i ett nytt material är kruka "No. 42". Den är gjuten i aluminium, dimensionerna är 33 x 35 x 30 cm och väger ca 18 kg. Den är tillgänglig första kvartalet 2018.

BETONG

Tjänster och objekt för medveten miljö

Koncept, formgivning och konstruktion av objekt och arkitektur i betong samt tillverkning av enstaka objekt och små serier

Vi erbjuder rådgivning beträffande betongkonstruktioner och användning. Vi har en unik kombination av lång erfarenhet och 'avant garde' användning av betong.

Tjänster

Tjänster och objekt för medveten miljö
Vi är projektorienterade och erbjuder alla tjänster från koncept till färdig produkt.

Alla projekt som vi åtar oss är noga anpassade till våra kunders specifikationer och behov. Vissa kunder kontrakterar oss att utföra arbete från koncept till produktion, andra använder sig endast av en del av de tjänster vi erbjuder. Förutom formgivning, tillverkning och installation kan vi hjälpa våra kunder utifrån många aspekter av deras projekt - inklusive uppskattningar, planering och ledning.

Koncept: Vi har lång erfarenhet av att genomföra alla typer av konceptuell utformning. Vi utför det mesta av konceptarbetet i 3D CAD, vilket ger våra kunder en stark teknisk grund för deras projekt.

Verktyg och tillverkning: Vi har framgångsrikt utfört krävande projekt sedan 1984. Förutom egen expertis har vi ett brett nätverk av partners för speciella verktyg eller utökad produktion.

KOLLEKTION

Utsmyckning
Vi har under lång tid genomfört krävande uppdrag åt medvetna kunder. En del av objekten återfinns numera i vår "Kollektion". Kontakta oss för katalog.

UTVECKLING

Utveckling
Vi agerar konsulter vid avancerad produktutveckling. Från tidigt koncept till färdig prototyp samt tillverkning i små serier. Vi har hjälpt Fogia AB att utveckla bordskivor i betong, Märta Måås Fjetterström AB att utveckla en "betongmatta" och Fide Fajans med att finna en metod för tillverkning av bord.

REPLIKOR

Replikor
Rosendals slott, Stockholm på uppdrag av Kungliga Djurgårdens förvaltning. Framtagning av replikor av 1800-talsurnor i marmor.

UTSMYCKNING

Utsmyckning
Bokstäver i betong till Danshögskolan, Stockholm. Formgivning SWECO / FFNS. Bokstäverna är 1.3 m höga.

PLATSGJUTET

Platsgjutet
Välvd stödmur och trappa. Stödmuren har 3 radier och är 4 meter hög, 36 meter lång samt innehåller ca 150 ton betong.

Platsgjutet
Gradäng i betong. Helt manuellt arbete på baksidan av kedjehus.

Platsgjutet
Betongbar på uppdrag av Berns Salonger, Stockholm. Formgivming av Megaron arkitekter AB. Polerad svart betong. Två barhalvor, vardera 4 000 kg, 6,6 meter långa, 0,4 meter djupa och 0,9 meter höga.